Mamma...

Grattis på mors dag! Jag kan inte önska mig någon bättre mamma än du♥
Publicerat: 2011-05-29 @ 14:21:59


Förlåt...

för att jag är så tråkig hela tiden. Är inte så sugen på att blogga, därför blir det inte så mycket. Men snart börjar skolan igen och jag kommer att ha en massa att berätta, så då blir det roligare. Nu ska jag se klart på run away bride, sen ska jag sova. Godnatt!
Publicerat: 2011-05-28 @ 23:36:13


Sugen på att åka utomlands..

Är så grymt sugen på att åka utomlands, men det blir ju ingenting den här sommaren eftersom allt just nu handlar om att jag ska ner i vikt! så från och med 12:e juni kommer jag att köra stenhårt med LCHF. Jag måste bara få bort mitt matberoende nu, för det är jättejobbigt! Men i alla fall så är det tre ställen det står emellan:


Egyptien under vintern?Karibien under vintern?Spanien nästa sommar?
Publicerat: 2011-05-26 @ 18:37:38


Ovanligt pigg!

Okej, nu kände jag att jag bara var tvungen att blogga. Det blir så tomt i min fina blogg annars, och det är ju synd. Jag vaknade för 20 minuter sedan och är ovanligt pigg faktiskt! Jag borde ta en macka, eller i alla fall gröt eller något. Vi ska inte äta förän om två timmar ungefär, och jag hatar att gå hungrig på morgonen, det är inte min grej. Jag börjar om 45 minuter, men vill egentligen gå dit tidigare. Man måste ju passa på, jag ska bara vara på lergöken i två dagar till. Vill hinna träffa barnen så mycket som möjligt. Plus att det är öppning om en kvart ungefär, jag älskar öppningar! Det är så mycket barn i alla storlekar och åldrar, och man får ta emot dem på morgonen och det är härligt. Plus att jag får träffa de små barnen då, dom är så söta! Sen så vill jag ju försöka att träffa föräldrarna och se om dom kanske har något att säga om min lapp jag satt upp. än så länge har tre personer tagit en lapp, men ingen har sagt eller frågat mig någonting. Hoppas att det blir annorlunda idag.
Publicerat: 2011-05-26 @ 06:15:53


Klumpiga jävel.

Duktiga jag bränner mig på skitvarmt vatten direkt från kastrullen. Skulle hälla i makaronerna i tratten men istället häller jag en del av vattnet på mitt lår. Fan vad ont det gjorde, och det gör ont än! Jag är så smart.
Blir en tidig kväll, så jag säger nog godnatt nu! :)
Publicerat: 2011-05-24 @ 19:38:47


Filmtips!


Jättebra film! :D
Publicerat: 2011-05-24 @ 18:46:00


Länder jag besökt hittills..

Spanien 2x
Grekland 3x
Tunisien 2x
Lettland 2x
Frankrike 2x
Bulgarien 1x
Finland 1x
Danmark (åkte buss igenom)
Tyskland (åkte buss igenom)

Länder jag vill besöka:
Egyptien, Thailand, Italien, Turkiet, Hawaii och såklart någonstans i södra Afrika :)
Publicerat: 2011-05-24 @ 18:29:00


Min största dröm!

Jag har alltid gillat välgörenhet, volontärarbeten och sånt och planerar att jag ska fortsätta med det i framtiden. När jag var ca 10 år hade jag ett fadderbarn med min mamma, men efter ett tag fick hon jobb som tjänsteflicka i någon annan stad och då behövdes inte våran hjälp längre. Jag har volontärarbetat för djurens rätt, samlat in påskrifter, varit maskot, delat ut lappar osv. Sen har jag hjälpt kyrkan och vart konfirmandledare i tre år, i höst ska jag troligen vara med igen. Jag har följt med skolan + kyrkan och lämnat pengar till ett barnhem i Lettland där vi också stannade och var med barnen i några dagar. Förra året bestämde sig jag och några kompisar att vårat projektarbete skulle gå ut på att samla in pengar till samma barnhem igen och åka dit och besöka det i minst en vecka. Men det blev problem med pengarna. Dom lånades hit och dit och tillslut blev det svårt att känna tillit i gruppen så den ena personen hoppade av helt och den andra bestämde sig för att hon inte ville åka till Lettland. Efter det så gjorde vi om vårat projekt lite, vi bestämde oss för att pengarna skulle gå till "läkare utan gränser" istället, för det tycker jag verkligen att de förtjänar!

Jag vet att många skulle skratta åt mig då jag säger det här, men jag gör det ändå; Min högsta dröm är att samla ihop pengar i flera, flera år och sedan resa till en massa fattiga länder och bara ge bort allt. Kanske bygga ett barnhem, kanske hjälpa till med vaccinationer. Om jag någonsin utbildar mig till barnmorska så vill jag hjälpa till och förlösa barn där det verkligen behövs som mest, en gammal lärare gav mig den idén för ca ett år sedan, och jag vill göra allt som hon gjorde! Jag vill åka tillbaka till barnhemmet i Lettland och ge dem de pengar det var meningen att de skulle få, men mest av allt så vill jag åka till södra afrika. jag har alltid drömt om att få åka dit, och någon gång ska jag få göra det! Ingenting är omöjligt, det här är verkligen någonting jag vill göra så jag ska aldrig ge upp. Det finns så många sätt att göra det här på och jag SKA klara det.

En person kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.
Publicerat: 2011-05-23 @ 16:13:00


Lunchrast

Är hemma just nu på lunchrast. Jag ska vara tillbaka om ca 10 minuter så snart är det dags att gå. När den här dagen är slut så har jag bara 4 dagar kvar på lergöken. Ganska sorgligt eftersom jag kommer att sakna dom så himla mycket, men samtidigt skönt för att det betyder att det snart är studenten. Jag har bestämt mig för att bara vara hemma i sommar. jag ska försöka att fixa jobb till hösten i stället, det här är min sista långa semester på jag vet inte hur länge, så det är bäst att jag njuter av den så mycket som möjligt. I sommar ska jag:

-Äta LCHF
-Träna
-Vara mycket barnvakt
-Städa
-Blogga
-Skriva cv och personligt brev
-Sola och bada
-INTE dricka alkohol
-bli aktiv i djurens rätt igen

Jag ska klara det här nu! Det är min tur :)
Publicerat: 2011-05-23 @ 12:53:45


Godnatt!

Inte bloggsugen nu heller, skriver mer i morgon ;)
Godnatt!
Publicerat: 2011-05-22 @ 21:38:56


Godmorgon!

Idag är det så fint väder att jag egentligen bara måste vara utomhus och sola eller bada. Men jag har ingen ork till någonting. Sen är det så tråkigt att vara ensam på stranden. eva ska iväg och rida, egentligen skulle jag med men jag orkar verkligen inte. Inte så bloggsugen idag, men jag ska försöka slänga in ett inlägg ikväll eller något.Jag saknar dig! 8 dagar kvar nu ♥
Publicerat: 2011-05-22 @ 09:33:26


Filmtips!


Hittade ingen bra beskrivning om filmen på svenska, eller orkade rättare sagt inte leta. Men jag hoppas att ni kollar på trailern! :)
Publicerat: 2011-05-21 @ 21:41:00


Jag omformulerar mig..

Okej, jag måste erkänna att du har lite rätt. Jag kan inte ta tillbaka att han är en idiot, eftersom jag redan har sagt det. Det som är gjort är gjort, och på något sätt måste jag ju erkänna att jag har sagt så. Men, andra sidan så ångrar jag det eftersom det går emot det jag länge har stått för. Jag ser inte att en person kan vara dålig, alltså kan inte en person vara en idiot heller. En person kan göra idiotiska och dåliga saker, men man kan inte vara ett beteende. Jag kan erkänna att jag har gjort en massa dumma saker, vissa värre än honom. Så vem är idioten här i så fall? Men du vet också varför jag är grymt besviken på honom, inte för att han har ljugit om vissa saker, utan för det andra som hände. Men det är glömt nu. Man ska förlåta och gå vidare och det ska jag försöka göra. Jag är väl den rätta personen att förlåta någon annan när det jag vill ha av många andra är förlåtelse. Så jag omformulerar mig:

Om jag dör idag...
Så vill jag säga till dig att du har gjort många dumma saker, precis som jag. Och jag är väldigt besviken på vad som hände den där gången, men det är förbi. Precis som jag hoppas att du har förlåtit mig över de saker jag har gjort så ska jag också försöka att förlåta dig.
Publicerat: 2011-05-21 @ 16:48:58


Svar på kommentar!

Postat av: e

vilken emma?

Svar: Eftersom jag inte vet vem du är och varken gav ut blogg eller mail så kan jag tyvärr inte svara riktigt på den frågan. Jag skriver inga efternamn i min blogg, om inte personen går med på det eller om det är mitt eget. Men jag antar att du vet vilken jag pratar om. en person som stod Jossan väldigt nära och som jag tror att jag började bli väldigt bra vän med innan det hände så mycket skit. Hoppas att svaret duger för det är det bästa jag kan ge dig :)

Nu ska jag in på mitt rum och städa lite. Bädda rent, sortera bort ett massa skit på skrivbordet som jag vill slänga och rensa alla spel och filmer i vardagsrummet. Sen efter det får vi se vad dagen har att erbjuda...

Publicerat: 2011-05-21 @ 13:25:15


Om jag dör idag..

Så vill jag bara berätta för alla mina underbara vänner hur mycket jag älskar er. Jag vill berätta för Eva hur tacksam jag är över att hon började i min klass, hon har gjort så mycket positiva förändringar i mitt liv. Jag vill tacka Sandra för att jag alltid kan prata med henne om allt, hon peppar mig och får mig att tänka positivt. Och sen så har hon ju fått världens finaste son som har fått mitt att må så bra under den här tiden (7 månader, en vecka och tre dagar). Sen vill jag tacka Nathalie som alltid har funnits där för mig om jag behöver hjälp, både i skolan och utanför skolan. Vi har haft det så grymt roligt ihop de senaste åren, särskilt det sista då vi har börjat umgåtts mer. Jag vill berätta för Natta, Jossan och Emma hur ledsen jag är över allt tråkigt som har hänt, och jag vet att jag har gjort miljoner småfel, men det har även dom. Alla gör fel ibland och sånt får man alltid räkna med. Men nu vill jag verkligen försöka! Sen vill jag föresten att Tobbe ska få veta vilken stor idiot han här, för det verkar han inte förstå. Linnea, tack för alla roliga stunder jag fått med dig. Jag har verkligen haft jättekul! Sen vill jag hälsa Linda att jag är otroligt glad över att jag började i din klass, och jag är glad över att Marika började umgås med dig, för annars hade nog inte jag gjort det. Som du vet är jag väldigt stolt över dig, och tacksam över att jag får vara din vän. Mamma, jag vill att du ska veta att även om jag tycker att du är dryg och tjatig ibland så älskar jag dig ändå. Och förlåt för att jag är så lat och bortskämd ibland som nästan aldrig städar, men jag fungerar på det viset och jag kan inte rå för det. Jag lovar att jag ska försöka mer om jag inte dör ikväll, särskilt i sommar. Pappa, synd att vi inte träffas så ofta. Det är inte det att jag inte vill vara där, utan jag har alltid så himla mycket annat som kommer i vägen. Men jag saknar faktiskt Månkarbo. Om det inte blir någon jordbävning så ska jag åka till dig i sommar och stanna länge! men bara om vi slipper sova i husvagnen på golfen.. Sen vill jag tacka resten av min släkt och familj för att de alltid finns här för mig. Speciellt mormor, som nästan gjort vad som helst för att jag ska må bra. Och morfar uppe i himlen. Om jag dör ikväll så ses vi snart, men jag hoppas inte att vi kommer ses på minst 50 år.
Publicerat: 2011-05-21 @ 09:42:58


Fredag

Inte så bloggsugen idag. Skriver i morgon istället. Då kommer Sandra! :D
Skönt med helg nu föresten!
Publicerat: 2011-05-20 @ 21:20:27


Godmorgon!

Tänkte bara göra en snabb uppdatering innan jag går till lergöken. Har sovit dåligt inatt, skittrött när klockan ringer, men snoozade inte. Vad har hänt med mig? Om du också är väldigt trött och negativ nu på morgonen så lyssna på låten, helt underbar! Var faktiskt Sandra som visade den för mig, tack Sandra!
Publicerat: 2011-05-20 @ 06:29:47


Big brother

Måste bara säga att jag kommer sakna big brother så jävla mycket när det slutar! Helt underbart ju ;)
Publicerat: 2011-05-19 @ 19:54:48


En fin tanke...

Publicerat: 2011-05-19 @ 17:04:00


Barnvakt i sommar?

Idag var det en mamma på dagis som berättade att hennes son hade börjat prata om mig konstant. "lizette hit och Lizette dit". Men i början hade han sagt rosett, men sen hade han lärt sig att jag heter Lizette. Det känns så kul att jag har kommit barnen så nära att de till och med pratar om mig hemma. och kramar får jag också, massvis! Och snart slutar jag, och då kommer jag knappt få se dom igen, det känns sorgligt. På måndag ska jag sätta upp en lapp på dagis med en bild på mig, också ska jag höra om det är någon som behöver barnvakt på kvällar eller helger, då barnen inte går på dagis. Eftersom jag bara blir hemma i sommar så kommer jag ha mycket tid att vara barnvakt, också känns det skönt att känna att jag i alla fall kommer ha lite pengar att leva på.

Publicerat: 2011-05-19 @ 13:02:43


Inte lång tid kvar nu!

Måste bara säga att nu är det inte lång tid kvar, känns som att det kommer bli en jättehärlig sommar!

12 dagar kvar tills jag kommer tillbaka till skolan igen.

19 dagar kvar till studentveckan.

23 dagar kvar till studenten.

26 dagar kvar till LCHF igen.

86 dagar kvar till min 19-årsdag.

Det kan bli en liten långtråkig sommar, eftersom jag inte kommer att festa, och jag kommer inte resa så mycket. Det kan bli en liten medeltidsresa med Eva i Augusti, men jag får se till att inte dricka då. Om de andra hade planerat att dricka så följer jag inte med, för jag har så lätt att bli frestad. Men i alla fall så kommer nästan hela min sommar bestå av bara; Sola och bada, Dansa och prommenera, gå ner i vikt och förlora mått!Nu måste jag skynda mig till lergöken, börjar om ca 20 minuter och har inte fixat mig än ;)
Publicerat: 2011-05-19 @ 06:37:53


Ett boktips!

Vaknade för en kvart sedan ungefär. Blev väldigt överraskad när jag insåg att jag hade en ny design och header. Stackars Sandra höll på och kämpade flera timmar igår kväll. Men hon ska få någonting för det såklart, vad vet jag inte än. Jag känner just nu att jag inte är på något vidare blogghumör, för jag känner inte för att skriva något.
Ni ska få ett litet boktips för de som gillar att läsa (Sandra, den här MÅSTE du läsa):

Fem personer du möter i himlen
Mitch Albom, författare till storsäljaren Tisdagarna med Morrie, är tillbaka med ännu en bok om de stora frågorna. Vad är meningen med livet? Varför finns vi till? Vad händer när vi dör?
Fem personer du möter i himlen är berättelsen om Eddie, en gammal krigsveteran som arbetar som vaktmästare på ett nöjesfält. Han har, i sina egna ögon, levt ett fullkomligt meningslöst och ointressant liv. På sin åttiotreårsdag omkommer han i en tragisk olycka och vaknar upp i livet efter detta. Där inser han att himlen inte är någon slutstation, utan en plats där man får sitt liv förklarat för sig av fem personer, några som man har känt, andra som kan ha varit främlingar. De belyser mysterierna i hans "meningslösa" liv, och avslöjar den skrämmande hemligheten bakom den ständiga frågan: Varför var jag där?
Fem personer du möter vill på ett varmt och humoristiskt sätt få oss att förstå att inget liv är meningslöst, att vi alltid lämnar något efter oss. Eller som Morrie Schwartz uttrycker saken: "All kärlek vi har skapat finns kvar. Alla minnen finns kvar. Vi lever vidare i hjärtat på var och en som vi har berört och format medan vi levde här."
Publicerat: 2011-05-19 @ 06:24:43


Ett filmtips

"Mockingbird dont sing", också kallad; "Wild child". Den bästa filmen jag sett i hela mitt liv faktiskt:

I början av 70-talet rapporterade den amerikanska TV-kanalen CBS om ett av de värsta fall av barnmisshandel någonsin. I en förort till Los Angeles upptäcktes en 13-årig flicka som hållits inlåst av sina föräldrar hela sitt liv. Katie spenderade sitt liv fastbunden vid en stol och utan mänsklig kontakt. Detta gjorde henne oförmögen att tala. Hon hade även en stapplande gångstil och ett djurliknande beteende. Kate var ett "wild child" och vägen till ett mänskligt liv skulle bli lång.
Publicerat: 2011-05-18 @ 20:00:00


otur

Jag bestämde mig för några timmar sedan att jag inte ville bada och så, eftersom det blev mycket moln å så. Men nu när jag har kommit hem igen är himlen klarblå. Men det är ändå snart för sent. Om en timme och 20 minuter börjar big brother reprisen från igår, och innan det ska jag hinna äta mat och diska ;)
Bjuder på en bild från sommaren 2009:
Publicerat: 2011-05-18 @ 17:39:24


Sola och bada

Jag kan stolt berätta att denna lunch sitter jag inte och äter chokladkakssmet. Hinner inte skriva så mycket, jag måste gå om en kvart och har lite saker jag måste göra innan det. Idag på dagis har vi varit i skogen, vi har grillat hamburgare ute på gården och nu när jag kommer tillbaka är det bara 50 minuter kvar, sen ska vi ha storsjung, en timme senare är det mellanmål och sen går jag hem. Jag undrar om det fina vädret fortsätter att vara lika fint, isåfall ska jag och Eva ner på ladis och sola och bada. Skönt! :)


om två dagar får jag träffa den här sötnosen! :)
Publicerat: 2011-05-18 @ 11:48:17


bloggdesign?

Trodde att jag skulle överraskas av en ny blogg-design och header nu på morgonen, men icke. Hoppas att sandra gör klart den idag i stället, behöver verkligen den nu så fort som möjligt, så jag kan börja lägga ut bloggen på facebook. Känner att jag är redo att börja göra det. Har aldrig gjort det förr, men nu jävlar! Jag har ingenting att dölja...

Om Sanningen ändå ska fram förr eller senare, varför inte börja med den?


Föresten, min älskling Hampus har precis lärt sig att krypa! ♥

Publicerat: 2011-05-18 @ 05:57:36


dagens bild - dag 5


Min tatuering. Jag gjorde min tatuering för bara några månader sedan och jag är supernöjd! jag har tänkt mycket på att tatuera mig det senaste året, men jag har alltid skjutit upp det på grund av ekonomi eller för att jag inte vågar. Men nu när en kompis till mig tatuerade sig och jag följde med som stöd, så bestämde jag mig under tiden för att; "fan, jag ska också göra en!". två timmar senare satt den där i nacken och jag är väldigt nöjd över mitt val. tatueringen har fint budskap, någonting jag alltid har gillat att tänka på. Att allt man behöver är kärlek, det känns så skönt. Man behöver inte ha mycket pengar, snygg bil, många datorer, stort hus och en massa husdjur och betjänter för att vara rik. Rikedom består av så mycket mer och det är viktigt att man tänker på. Jag känner mig rik för att jag har så många vänner och min fina familj som verkligen älskar och bryr sig om mig. Sen känner jag mig rik genom att tänka att jag har hela livet framför mig. jag är ung, frisk och jag kan göra precis vad jag vill. Men i alla fall.. Tatueringen gjorde ganska ont att göra men jag stod ut genom att sitta och sjunga nästan hela tiden. Men när det var över så kändes det som att han hade hållt på i högst en halvtimme. Då var jag så bortdomnad att han lätt skulle få fortsätta ett tag till ;)
Publicerat: 2011-05-17 @ 19:31:00


En sen lunch

Tog en väldigt sen lunch idag eftersom jag slutar kl sex. Nu när jag kommer tillbaka (om en kvart) så är det strax dags för mellanmål. Efter det blir det en timmes lek och sen kommer alla andra barnen till våran avdelning. Jag hoppas att stängningen blir utomhus eftersom det regnar ute idah. Usha!

Nu ska jag gå och kissa, och sen klä på mig och gå tillbaka till lergöken. Bjuder på en bild:

Jag i 8:an. Brunett och minst 20 kilo lättare! ;)
Publicerat: 2011-05-17 @ 14:01:19


Klarhet

Lite småsaker som får mig att må väldigt bra:
- Jag har insett att jag kommer hitta sätt att hålla vikten i framtiden när jag har gått ner.
- Jag har äntligen blivit bra vän med Nathalie igen, vilket betyder väldigt mycket.
- Jag är klar med det jag kan göra den här terminen i skolan, resten tar jag i sommar.
- Jag tar snart studenten då jag kommer att kunna göra precis vad jag vill.
- Jag har APU på dagis och alla barn får mig att må superbra.
- Jag träffar inte längre killar nu på ett tag då jag känner att jag behöver tid för mig.
- Jag slipper tveka mellan Tunisien eller Sverige då jag nu redan har bestämt mig.
- Jag har insett att jag ser bra ut och att det bara kommer att bli bättre.

Jag har fått mycket klarhet de senaste veckorna, och det behövs verkligen!
Publicerat: 2011-05-16 @ 17:04:17


min för tillfället bästa vän

Jag är hemma på lunch just nu och sitter här i soffan med min för tillfället bästa vän (chokladsmeten).
Det är inte ett dugg gott och jag blir bara illamående, men ändå fortsätter jag att äta den.

Och jag har inga planer av att lägga av.
nej varför skulle jag göra det?
Jag mår som en Gud och min mage är fet.
för det är glassiiiigt!
Publicerat: 2011-05-16 @ 12:30:07


Godmorgon

Sticker till praktiken nu. Bloggar ikväll, eller nått...

Linnea, Totte, Eva och jag på balen i fredags! :)
Publicerat: 2011-05-16 @ 07:43:40


Dagens bild - dag 4


Sockerberoende. Jag är inte bara sockerberoende. jag är beroende av att äta över huvud taget. Det har jag varit så länge jag kan minnas. Jag åt mycket socker när jag gick på lågstadiet och så, men jag tror att själva beroendet började när jag gick i sexan. Jag, Eva och Mogge köpte hem choklad och en stor cola var och varannan dag och självklart vande man sig vid att alltid få socker. I sjuan började jag handla mycket godis på skolans cafeteria och det hände nästan varje dag. När jag började i gymnasiet och blev tillsammans med mitt ex så åt vi väldigt mycket. Vi åt ofta ute på restaurang eller köpte hem en massa skit. Köpte godis som vi skulle ha framför film osv. Just nu har jag den värsta perioden av alla. Jag äter så mycket nu, att jag har töjt ut min magsäck så mycket att jag längre inte känner om jag är mätt. Jag kan sitta och sleva i mig (när jag egentligen är mätt), och fortsätta tills det första tecknet på mätthet innebär att jag knappt kan andas längre. En gång för några månader sedan så åt jag väldigt mycket. Jag hade tjejmiddag under dagen och självklart äter man mycket gotta då. Dagen efter åt jag upp resterna av min mat, och alla tjejer åkte hem. Jag var redan proppmätt (vilket jag inte kände), men eftersom jag var så sockersugen så kände jag att jag ville ha något mer. Så jag gick och rörde ihop en sockerkakssmet som jag åt rakt av, och till slut tog det bara stopp. Det var inte det att jag mådde illa för att jag var äcklad eller något, utan det tog verkligen stopp. Jag kände hur det verkligen inte fick plats nå mer så jag fick springa och spy. Men ändå så var jag inte mätt då jag åt det. Nu för tiden äter jag precis lika mycket som då, varje dag. Jag kan gå hem på rasterna ibland och blanda ihop en liten smet om jag är sockersugen. Jag gör det varje dag då inte mamma är hemma. mamma är duktig, hon försöker att gå ner i vikt nu till min student, men inte gör jag någonting åt saken eller. Men just nu måste jag tänka på andra saker. Men snart, då kommer min tid då jag ska ändra på mina vanor, få bort mitt sockersug och gå ner i vikt :)
Publicerat: 2011-05-16 @ 07:41:06


En rolig historia...

Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig heller förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan.

Till exempel en kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet, När hon till sist säger:

- Jag känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig.

Jag sade:

- VA??!! vad var det där?!

Så säger hon dom orden alla pojkvänner fasar att höra:

- Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man.

Hon besvarade min frågande med att säga:

- Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?

När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag. Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta, så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen.

Tillåt mig säga..... Hon var så upphetsad! Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa:

- Det går bra älskling.Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande. Med ett jättestort leende sade hon till sist:

- Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar.

Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade:

- Nej älskling, Jag känner inte för det.

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat:

- VA?

Jag sade sedan:

- Älskling, jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna.Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag:

- Varför kan du inte älska mig som den jag är istället för dem saker jag köper åt dig?

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller...

Publicerat: 2011-05-15 @ 18:16:33


Dagens bild - dag 3


De tre bästa vännerna. I sexan umgicks jag, Eva och mogge som mest med varandra. Just nu idag kan jag inte komma på vad vi hade som var så speciellt, mer än att det fanns något där. Vi gjorde allting tillsammans och var med varandra nästan varje dag. Vi var med varandra i skolan och hittade på en massa bus. Vi gick hem till varandra efter skolan nästan varje dag, och där hittade vi alltid på roliga saker. Var det inte att spela in filmer så var det att cama med främlingar, och var det inte det så spelade vi kort, kollade på film, åt, sjöng, dansade eller var och badade på ladis. ladis var mycket speciellt, det var "vårat" ställe. Sommarlovet mellan sexan och sjuan spenderade vi på ladis, nästan alla dagar. Vi badade för det mesta, hela tiden. en gång tände vi en brasa inne i ett omklädningsrum. Omklädningsrummet hade brunnit ned dagen efter, men det sägs att dom vet vilka som gjorde det. Känns skönt att vet att det troligen inte var vi. Men ändå konstigt att det hände precis dagen efter vi höll på där. men jag är nästan 100 % säker på att vi släckte elden noga efter oss. Jag mins en till gång när vi var tillsammans på ladis. Det kom en tromb mot oss från vattnet och vi försökte cykla därifrån för vi blev livrädda. Eva cyklade i förväg för att vi var så söliga. jag skulle skjutsa mogge på min cykel, men eftersom vi inte åkte i tid så körde tromben rakt in i oss. Som tur var så var det bara en tromb så det enda som hände var att Mogge slängdes av cykeln. Men läskigt var det. Vilka minnen. Skönt att kolla tillbaka lite ibland.
Publicerat: 2011-05-13 @ 16:31:00


Dagens bild - dag 2


Hampus. Hampus är det underbaraste som finns, och jag är så glad över att få vara en del av hans liv. Han föddes för 7 månader sedan och det finns inga ord som kan beskriva min kärlek till honom. Det är synd att vi inte träffas så jätteofta, men det blir så när man bor så pass långt bort ifrån varandra så att man måste åka buss. Jag har inte alltid tid, och särskillt inte nu då jag har praktik här i forsbacka och aldrig ens åker förbi Valbo. Idag var det 8 dagar sedan jag träffade Hampus och det känns som en hel evighet. Jag läste på facebook att han hade fått sin första tand för några dagar sedan. Jag längtar tills jag ska få se den med. Jag älskar Hampus jättemycket och är glad över den relation vi har fått. Vill aldrig förlora honom.!

Publicerat: 2011-05-12 @ 15:47:00


Dagens bild - dag 1


Zumba. Jag började med att dansa zumba för snart ett halvår sedan. I början trodde jag att det bara var skräp, men insåg sedan att det kanske var värt ett försök. Redan efter man har dansat i 10 minuter blir man alldeles varm och svettig. Det är otroligt kämpigt att dansa dom där 40 minuterna jag gör, och det är nästan omöjligt att dansa längre än det. Tyvärr är jag så otränad att jag får väldigt mycket träningsvärk i ryggen och höfterna när jag dansar zumba, men det brukar gå över nästa gång jag dansar igen. Så dansar man varje dag, så slipper man träningsvärken helt. Under den perioden jag dansade zumba som mest började jag drömma om att bli en sån där tränare som står där framme och lär ut till de andra. Så typiskt att jag alltid tror att jag är bättre än vad jag är. men om jag går ner tillräckligt i vikt och och jag tränar hårt så är det inte omöjligt. Dansa zumba är det roligaste sättet att träna på tycker jag. För det första är det roligt, sen så bränner man mycket fett och bygger lite muskler. Förut efter jag hade varit ett tag i Sätra och vi hade dansat Zumba varje dag, så kände jag att mina vadmuskler hade blivit större och hårdare. Att dom blir större kanske inte är så positivt. Men att dom blir starkare är ju bra. Plus att om jag bränner fett samtidigt som jag bygger muskler så blir jag "fastare". Hade jag bara bränt fett så hade det mer blivit dallerhud.

Publicerat: 2011-05-11 @ 15:36:32


"dagens bild"

Nu har det blivit väldigt lite bloggande de senaste dagarna, men det ska det bli ändring på. jag tänker köra en sån där "dagens bild". Varje dag kommer jag att lägga in en randombild, och skriva mina tankar om bilden. Det är alltså bilder jag har på min dator eller mobil. Men sen kan det komma bilder ifrån google också, om det är något särskillt jag vill skriva om.

Idag har jag varit på dagis, jag kom hem för 20 minuter sedan ungefär, och det är så otroligt skönt! :)
Publicerat: 2011-05-11 @ 15:24:03


"all you need is love"

Jag hade planerat att jag skulle skriva i bloggen jättemycket, men jag är tyvärr inne i en sån där period då jag inte alls är på blogghumör. Men det kommer nog tillbaka snart. Igår funderade jag på att ta bort bloggen, men bestämde mig sen för att ha den kvar bara utifall jag skulle ångra mig.

Jag är trött på att sträva efter perfektion mer, vad jag än gör är ingenting perfekt.
Jag strävade alltid efter perfektion förut. allt skulle vara 100%, annars fick det vara.
Antingen jättemycket godis eller ingenting alls. Många veckor i tunisien, eller ingenting alls.
Jag har aldrig nöjt mig med "lagom", och det är väl det som har gjort mig knäpp.
Jag ska försöka börja nöja mig med lagom, trots att lagom är det tråkigaste som finns.
Men när det gäller vissa saker nöjer jag mig inte. jag berättar sen då jag kan berätta.

Jag måste sluta oroa mig för framtiden. Jag är inte gammal och jag har inte lite tid kvar! varför förstår jag inte det? Jag går och oroar mig för att tiden inte ska räcka till att göra det jag vill med mitt liv. Men än har jag ju mycket tid kvar, jag förstår inte hur jag tänker ibland. Jag läste en smart sak på facebook:
"Dröm som om du vore odödlig, Lev som om du skulle dö idag"

Jag måste sluta oroa mig för saker hela tiden. Jag vet vad som är viktigast egentligen, och så länge jag vet det så behövs det inge mer.

Publicerat: 2011-05-06 @ 07:09:04


Musikens betydelse.

jag vet att det finns så många som skulle kunna säga att musiken är deras allt. Att de inte skulle överleva utan musik. Jag har länge tyckt att det bara är löjligt. Det är klart att man överlever utan musik liksom. Allt man behöver är ju att äta, sova, andas osv.. Men jag förstår verkligen nu sedan några år tillbaka (speciellt de sista två åren) att musik verkligen KAN betyda så mycket. Utan musik idag, skulle jag inte leva mitt liv fullt ut.

När jag var ungefär sex år gammal så började jag att sjunga i kör. Det höll jag på med tills jag gick i 8:an. Sen tog jag några års uppehåll, men i andra ring (har jag för mig) så började jag att sjunga några månader i kör igen. Men det tog inte lång tid alls innan jag fattade att det inte var så jag ville ha det. Visst, jag tycker att det är jättekul att sjunga i kör. jag skulle gärna börja sjunga igen om några år, men jag nöjer mig inte bara med det.

När jag gick i 7:an fick jag för första gången i hela mitt liv höra att jag verkligen var bra på att sjunga. Jag tänkte inte så mycket mer på det på några år, men sen första året på gymnasiet så började jag sjunga lite med en klasskompis. Jag minns hur det började. jag skulle följa med honom till en musikaffär, han skulle kolla på en gitarr. Han började spela på en låt, och jag insåg att jag kunde låten, så jag sjöng lite med honom. Så frågade han om jag kunde en annan låt, och sen lärde han mig fler låtar. Han skrev ner texterna åt mig, jag lärde mig dom och sjöng sedan dom till hans gitarr. efter att vi hade hållt på och träffats på den där musikaffären i några månader, så bestämde vi oss för att börja träffas efter skolan i musiksalen. Vi hade ca 10 som vi alltid körde. några av dom var: "hallelujah", "oh boy", "kom änglar", "i´m yours". När vi hade hållt på så några månader så bestämde vi oss för att vi ville spela in en julskiva. Så några andra i klassen hjälpte oss med det, eftersom vi behövde både bas, trummor och ibland en till sångare. Så vi övade in några jullåtar, men sen sket det sig. Vi tog ett uppehåll ett tag, men jag och min gitarrkompis gav inte upp. han hade skrivit en massa låtar som vi skulle tävla med. Allt gick skitbra tills han kom på att han inte kunde vara med i tävlingen. Ännu en sak som sket sig.

jag sjunger fortfarande, varje dag. när jag är ledsen och behöver bli glad så sjunger jag. När jag är glad och vill sprida min glädje så sjunger jag. sen sjunger jag mycket för att jag känner att det är viktigt, så man inte glömmer bort. om jag tar uppehåll så låter rösten sämre tycker jag. men den största anledningen till att jag sjunger, det är för att det får mig att må bra. Den är den enda riktiga stunden då jag får vara precis den jag är.

Publicerat: 2011-05-03 @ 13:52:09


Header och design?

Någon som är bra på att fixa header och design? jag betalar inte med pengar, men detta är vad jag kommer göra:

- jag kommer att följa dig på bloglovin

-Jag kommer att ge dig 50 unika besökare på bloggtrafik

Det kommer att krävas mycket arbete, för jag vill vara så nöjd som möjligt. jag vill kunna ha den här designen en väldig lång tid.

Nu ska jag klä på mig, borsta tänderna och så, sen måste jag gå till dagis för en ytterligare dag på praktiken. Och idag så har jag stängning, så jag kommer inte hem förän kl 18. Suck.
Publicerat: 2011-05-03 @ 08:07:59


18 år i bilder och text.

Som jag skrev i mitt förra inlägg, så består den här bloggen inte av en enda lögn. Så om jag ändå ska tala sanning hela tiden så kan jag lika gärna berätta om mig. Hela sanningen, den riktiga Lizette.

Jag är född den 12:e augusti år 1992, en minut i 11. Jag har bott här i forsbacka med min mamma i hela mitt liv, och till jag var ca 4 år så bodde pappa med oss med. Efter det flyttade han till Månkarbo som ligger ungefär mellan Tierp och uppsala. Där bor han fortfarande och förr var det så att jag var där varannan helg. Men nu har det tyvärr blivit så sällan som varje halvår.

Som liten var jag ofta hos mormor och morfar. Även om jag inte minns mycket alls av den tiden så vet jag att det betydde mycket för mig, och jag vet att också dom tyckte om att ha mig där. Nästan alla filmer som är inspelade när jag var liten var hemma hos mormor och morfar, jag var där väldigt ofta. Sen när mamma också valde att flytta till samma gata som dom så blev det ännu lättare för mig att vara där. när jag blev några år äldre så var jag inte så mycket med mormor längre, utan jag var mer med min morbror (som då också bodde där). Vi spelade mycket tv-spel och fotboll ute på gräsmattan.

När jag var 12 år dog min morfar i lungcancer, och jag får en känsla av att det var det som gjorde att jag inte längre spenderade så mycket tid där. Men det kan lika mycket bero på att jag började växa upp, man har inte tid för sina mor och far-föräldrar i den åldern. När jag var mellan 12-14 handlade det mesta om att passa in. Jag har varit mobbad under en stor del av mitt liv, så därför betydde det allt för mig att ha någonstans att höra hemma. Vare sig det var hos fjortisar, hiphopare eller emon. jag har haft mina olika perioder..

När jag var 14 år konfirmerade jag mig. Och efter det har jag varit konfirmandledare åt tre grupper. Detta år tog jag en paus, eftersom jag har haft ganska mycket i skolan. Men jag tänker att vara ledare igen nu till hösten. Då är det alltså 97:or som komfirmerar sig. jag tjänar ingenting på det men ser det ändå som ett jobb. varannat år ungefär åker vi till taizé, ett kloster i Frankrike. Det är en väldigt vacker resa och den har betytt mycket för mig. Jag har varit där två gånger. En gång 2008 och en gång 2010, och det kommer troligen bli år 2012 med.

När jag skulle fylla 16 år så kom jag på att jag jag var bisexuell, och blev tillsammans med en tjej när jag var 16. Det var samtidigt som jag skulle börja mitt första år på gymnasiet. Hon gick i min klass under tiden vi var tillsammans. jag gjorde precis allt för att hon skulle må bra, och det förstörde min skolgång lite. I stället för att bry mig om att jag skulle komma till skolan i tid, så kunde jag sitta och vänta på henne, och försöka ringa och väcka henne. men hon sov över, precis varje morgon. Och därför blev jag också sen. När hon skolkade skolkade jag. Jag gjorde till och med hennes skolarbeten före mina ibland. Vi var tillsammans i 7 månader, och när det tog slut så hoppade hon av skolan. Hon ville inte gå i samma klass som mig, och det var lika bra. jag tror att hon behövde vila upp sig lite..

när hon slutade min klass började jag umgås lite med vänner (vilket jag aldrig gjorde innan). Jag tänker skriva lite om några som har betytt mycket för mig och som fortfarande betyder mycket för mig.

eva och Morgan har jag känt en större del av mitt liv. morgan har varit min vän sedan vi gick i sexårs, medans eva kom in som ny i klassen i 4:an. Men det var inte förän i 6:an som vi tre blev bästa vänner. Vi var oskiljbara, ingenting kunde förstöra mellan oss. jag känner fortfarande ibland att jag saknade det vi hade. sommarlovet mellan sexan och sjuan kan ingen slå. Det kommer alltid att finnas bland mina minnen.

Linda är en person jag hatade under tre års tid. Vi gick i samma klass under högstadiet och hon är en av dom som jag faktiskt var rädd för. Varje gång hon hejade på mig i korridoren så trodde jag att hon var ironisk och bara skulle skratta om jag hejade tillbaka. Så jag bara gav henne bitchblickar och struntade i att heja. Men sen, genom Marika, insåg jag att Linda är en av de mest underbara människor man kan träffa. får man inte chansen att lära känna henne så har man missat mycket. Den tiden jag umgicks som mest med linda är den tiden jag har mått som bäst inombords. Jag är så stolt över den hon har blivit, och jag är tacksam för att jag får vara hennes vän.

Linnea går i min klass på barn och fritid, och hon är en av dom jag började umgås med som mest då det tog slut mellan mig och mitt ex. Hon har alltid funnits där för mig i skolan när jag behöver henne. Jag är glad över att jag har henne i skolan och så, men jag tycker att det är synd att vi inte träffas så mycket på fritiden. Linnea är min festkompis, och det finns ingen som är roligare att festa med än henne!

Samma som Linnea, så började jag umgås med nathalie mer efter att jag och mitt ex gjorde slut. I början var vi ändå inte så jättenära. Vi festade några gånger tillsammans, och vi pratade med varandra mycket i skolan och så, men ingenting mer än det. Men nu sedan i Augusti ungefär har vi börjat träffats mycket mer. Jag har under mer än ett halvår räknat henne som min bästa vän. Men tyvärr har vi stött på en massa problem. jag har ljugit, jag vet att jag ljuger en hel del. hade jag varit pinocchio så hade näsan snurrat ett helt varv runt jordklotet. men det är förändring nu, det ska jag bevisa. Jag vill att saker ska vara som dom var förr, men att ha en vän som inte lär sig att lita på mig helt och hållet igen, det klarar jag mig utan. även om det är svårt.

sandra träffade jag ungefär i samma veva, och henne har jag känt i lite mer än två år nu. Hon hade en jobbig period och jag försökte att hjälpa henne. Men till slut tröttnade jag (vilket jag ångrar idag). För lite mer än ett år sedan blev hon gravid, och jag bestämde mig för att stötta henne och finnas där så mycket som möjligt under graviditeten. Vi träffades väldigt mycket under en period, och den 11:e oktober föddes Hampus, det underbaraste barn jag någonsin mött. Han betyder så mycket för mig att jag inte kan tänka mig ett liv utan honom, trots att han inte har levt sju månader än. Jag är så stolt över Sandra, för hon är så duktig på att vara mamma!

Sommarlovet efter att jag hade slutat första ring så träffade min mamma en kille i bomhus. Han hade två barn som var några år yngre än mig. Vi flyttade dit och bodde där nästan helt och hållet i tre månaders tid. Men som tur var behöll mamma lägenheten i Forsbacka, för när dom gjorde slut flyttade vi tillbaka hit till Forsbacka. Under den tiden gick jag med bruten arm, men bara en vecka efter att armen hade läkts så gjorde jag och mamma en spontan resa till Tunisien. Jag måste säga att det var den underbaraste resa jag har gjort i hela mitt liv, och jag ångrar inte att jag gjorde den alls. Året efter det så åkte vi till tunisien igen, och då stannade vi två veckor i stället för en, och då var också Eva med på våran resa. Detta år har vi bestämt oss för att inte åka. Det finns många olika anledningar, men den största är att vi inte vill fastna. Vi vet att ju mer vi är där, destå mer kommer vi vilja åka dit. Efter min förra Tunisien-resa kände jag att jag inte ville vara i Sverige längre, jag hörde inte hit.

Just nu sitter jag i soffan och lyssnar på renegade five (en band som jag faktiskt festade med i helgen). Jag är 164 cm lång, jag väger nästan 95 kilo igen nu. Jag är sockerberoende. Jag är beroende av att äta över huvud taget. Idag bakade jag en stor chokladkaka, som just nu står på mitt skrivbord och väntar på att bli uppäten i morgon bitti. Just nu blir jag bara äcklad. Jag går sista året på barn och fritidsprogrammet, och tar studenten om lite mer än en månad. Just nu bryr jag mig inte ett dugg om att jag är tjockare än vad jag hade planerat att vara på studenten. Just nu är det nästan för sent för att ändra på saken. Det blir inte så mycket bättre på en månad. Det är bal om en och en halv vecka, det blir mycket mat och alkohol då. Jag ser inte ens fram emot det, jag förstår inte varför. undrar om det kan bero på att jag känner mig äcklig, tjock och väldigt osexig. Men vem bryr sig? jag ska inte ens gå på balen med någon kille. Eva får bli min date, och det trivs jag bra med.

nu ska jag sova. förhoppningsvis sover jag bättre i natt än vad jag gjorde igår. Natti
Publicerat: 2011-05-02 @ 23:21:13


Välkommen till min nya blogg!

Ny blogg, igen. Jag vet vad ni tänker; "tröttnar hon aldrig? kan hon inte bestämma sig för en blogg?" nej, tydligen inte. Jag har haft minst 10 olika bloggar, och då överdriver jag inte. Min första stod det så mycket om mitt ex i, så den tog jag bort. Min andra handlade om typ hur jag skulle ändra mitt liv innan jag började andra ring. Det är ju lite för sent att fortsätta på den nu. sen så hade jag en sexblogg med en kompis, sen en vanlig blogg som bara blev helt patetisk, sen en "gå ner i vikt-blogg", sen en blogg om graviditeter, sex och kärlek, sen hade jag två bloggar med sandra, en till sån där blogg där jag skrev om hur mycket jag skulle förändras, och sen en till gå ner i vikt-blogg. Så om jag har räknat rätt så blir det min 11:e blogg nu ;)

Jag kan inte lova att jag kommer att stanna vid den här bloggen, jag kan inte heller lova att jag kommer att uppdatera varje dag. Men det jag jag lova är att jag ska vara 100 % ärlig i den här bloggen. Inga fler lögner. Ingenting som försämrar situationen.
Publicerat: 2011-05-01 @ 16:30:54