Läxpaus

Sitter och gör en massa läxor just nu, men kände att jag verkligen behövde en paus. får kramp i handen för att jag skriver så mycket. Men antagligen så betyder väl det att jag har gjort något bra! Angående träningsschemat föresten, så kommer det att bli några ändringar. Lägger in det nya ikväll. Jag hade aldrig i hela mitt liv tränat muskler när jag gjorde schemat, så jag trodde att det skulle vara en lätt match att träna så som jag skrev. Men efter ett långt och hårt träningspass igår så insåg jag att jag inte kommer att klara av att köra på samma muskelgrupp på raken. Därför kommer jag inte skriva vilka muskelgrupper jag tänker köra. Utan det bestämmer jag där, kör det som känns bäst liksom! :)

Jag ser förresten att det redan är några stycken som vill vara med i veckans blogg-tävlingen. Vad roligt! Förra veckan var det 20 st som deltog. Därför tänker jag satsa på minst 30 st den här veckan. Så kom igen och anmäl er! Ni har ingenting att förlora på det! :)

Länken till tävlingen har ni hääääär
Publicerat: 2012-01-31 @ 13:45:31


Träningsschema!

Här kommer mitt träningsschema för de närmaste veckorna. Det kommer inte bli precis som det står, men jag ska försöka följa det så bra som möjligt :)

Publicerat: 2012-01-31 @ 12:30:00


Veckans blogg!

Nu kör jag igång med en veckans blogg-tävling igen! Om ni vill vara med och tävla så kommenterar ni bara det här inlägget med "jag vill vara med" eller något liknande. Ni kan inte anmäla er till tävlingen i något annat inlägg. Detta kan ni vinna:
1:a plats- jag följer dig via bloglovin och du blir länkad i tre av mina inlägg.
2:a plats- Länkad i ett inlägg.
3:e plats- länkad i ett inlägg.

Tävlingen avslutas på torsdag morgon.
Publicerat: 2012-01-31 @ 10:44:57


Ett mycket beroendeframkallande spel!

Publicerat: 2012-01-31 @ 09:17:00


Träningsvärk!

Åh, vilken slappdag det här kommer att bli! För det första så har jag så mycket läxa som måste göras, men sen så kan jag ju knappt röra mig för träningsvärken i magen och ljumskarna. Det här är första gången jag känner träningsvärk på kanske 7-8 år, och det känns så jävla skönt!

Nu ska jag kolla lite bloggar, sen så ska jag försöka ta mig upp till köket och göra lite frukost.
Hoppas alla får en riktigt bra dag! :)
Publicerat: 2012-01-31 @ 09:11:05


Sagan ger oss svar, varje väsen har skönhet inuti.


Troligen den bästa film som någonsin gjorts!
Publicerat: 2012-01-31 @ 06:16:00


3 timmars träning!

Tänkte bara berätta lite snabbt att jag har varit på gymmet idag i hela 3 timmar!
Det känns så jävla skönt. Jag har jättemycket träningsvärk i magen, men det är värt det :)
Publicerat: 2012-01-30 @ 21:40:40


Svar på kommentar!

Anonym om Minskning:midja:

härligt! men du har ju inte bara minskat fram i magen, så man kan ju inte säga att du var sådär stor som du har måttet från början, utan du har ju liksom minskat på bredden och så också, och i ryggen.. när du gör sådär med måttbandet ser det ut som att du har någon superförmåga att bli sådär mycket smalare runt midjan på en månad.. visst måtten stämmer ju, men det är ju runt hela magen, inte bara framifrån så du kan ju inte dra ut måttbandet sådär egentligen ;)


Svar:
Jag VET att jag också har förlorat på sidorna och på ryggen. Men jag ville ändå visa en bild på det. Och vad jag vet så är det ganska svårt att göra på något annat sätt. Jag har bara två händer. Jag kan inte hålla måttbanden både i fram, på sidorna och på ryggen så att det blir jämnt. Även om jag inte har förlorat så mycket som det ser ut så har jag i alla fall gjort ett riktigt bra jobb! :)

Publicerat: 2012-01-30 @ 19:23:48


Taizé!

I sommar ska jag åka till taizé. Det blir troligen i slutet av juli eller i början av augusti. Synd att det är ett bra tag kvar, för jag längtar verkligen! I sommar kommer jag åka dit för 4:e gången. Tänkte visa bilder från varje gång jag har varit där:

2008:

åh, vad smal jag var här!

2010:


2011:
Publicerat: 2012-01-30 @ 15:00:00


Minskning:midja

Trots att veckan har gått väldigt sakta så måste jag tänka på att jag ändå har minskat väldigt mycket runt midjan! Så länge jag inte går upp så måste jag vara nöjd!!
Publicerat: 2012-01-30 @ 11:31:00


Tävlar igen!

Jag är med och tävlar om att bli dagens blogg! var med du också. Länken är häääär!
Publicerat: 2012-01-30 @ 09:02:29


Du är vacker!


det kunde i alla fall vara mycket värre...
Publicerat: 2012-01-30 @ 06:06:00


Godnatt!

Nu tänkte jag sova. Som tur är så har jag sovmorgon, så jag behöver inte ställa klockan så tidigt. Jag tar bussen som går tjugo i tio, så det räcker med att jag går upp klockan åtta. Sköönt! Efter skolan ska jag ner på stan och träna lite. och sen så ska jag bara ta det lugnt resten av dagen! Godnatt ♥
Publicerat: 2012-01-29 @ 22:30:29


sug!

Jag som trodde att sockersuget hade förvunnit. Är så sötsugen hela tiden! allt möjligt frestar mig nu. Men jag ska inte låta frestelsen lura mig. Jag vet att jag kommer att klara detta. Jag vet att jag inte kommer äta LCHF hela livet. Jag vet att nån gång så kommer jag att få äta det här igen. Men först och främst måste kroppen må bra!


Som ni kanske märker så älskar jag verkligen choklad! :DPublicerat: 2012-01-29 @ 21:30:00


Är så kär...

i dessa bikinis! Åh, vad jag längtar tills jag har gått ner lite mer i vikt. i sommar ska jag äga nån av dom här skönheterna:


den i mitten tycker jag är snyggast! Men blir nog ganska svårt att hålla upp tuttarna med den, så då passar den till höger bäst!
Publicerat: 2012-01-29 @ 20:07:00


Plugg, plugg..

Just nu håller jag på och läser lite i en bok som jag ska ha ett test om idag genom datan. Kapitlet var längre än jag trodde! Men det ska nog gå bra. Testet går ju inte på tid, så man kan ju kolla i boken samtidigt.

Nästa vecka är det annat som gäller! På fredag har jag ett stort prov i religion. Så, så fort jag är klar med det jag håller på med nu så måste jag sätta fart med att skriva studeringsfrågor och så till mig själv. Har märkt att jag lär mig mer av att göra så. För sen när man ska svara på frågorna måste man ju leta överallt, och då lär man sig under tiden :)

Publicerat: 2012-01-29 @ 14:48:00


Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om att bli dagens blogg! var med du också. Länker är häääär!
Publicerat: 2012-01-29 @ 11:41:58


Veckans vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 110 kg
Dagens vikt: 101,1 kg
Viktminskning denna vecka: -0,7 kg
Total viktminskning: -8,9 kg


Mått:

Byst: 116 cm (0)
Midja: 98 cm (0)
Höft: 124 cm (0)
Lår: 77 cm (0)
Överarm: 44 cm (0)
Det som står först är måtten för idag och det inom parantes är veckans minskning.

Total minskning i cm: -22


Egna tankar:
Jag är ganska besviken idag. Det är jättetråkigt att stå stilla. Men jag vet att nån gång så gör man det. Det är just nu som det krävs som mest styrka av mig, för jag har fortfarande sockersug kvar. Och det är lättare än vad man tror att ge upp när det går som sämst. Men det kommer jag inte göra. Jag ska ta nya tag, det får gå sakta ibland. Även om jag inte har minskat några cm runt kroppen så har jag i alla fall gått ner mer än ett halvt kilo, och det är alltid något. Jag har inte tränat sedan i onsdags, så det kan ju göra att jag inte går ner så mycket. Nu har jag i alla fall gjort ett träningsschema, som jag ska försöka följa så bra som möjligt. lägger ut det på bloggen sen.

Publicerat: 2012-01-29 @ 11:19:44


volontärarbete!

Tidsinställt inlägg (så ni har nå roligt att läsa när ni vaknar).

Jag hittade en sida där det fanns en massa volontärarbeten i andra länder. Jag vet att nån gång, då ska jag göra det här. Även om jag inte kommer att vara där så lång tid som många andra är, men jag vet i alla fall att det här är någonting jag verkligen MÅSTE göra innan jag dör. Det här är en av mina högsta önskningar."Barn- och ungdomscentret är en plats dit barn och ungdomar kan komma efter arbetsdagen eller skolan – en plats där de kan känna sig trygga. Barnen och ungdomarna är mellan 6 och 18 år och kommer hit för att undvika livet ute på gatorna. Personal saknas alltid, så du blir snabbt uppskattad av barnen. Som volontär får du olika uppgifter beroende på barnens ålder. De yngre får du aktivera med sånger och lekar. De äldre får du undervisa och stimulera i ämnen som engelska, dans, musik, och sporter! Arbetet är i förebyggande syfte, det vill säga att hålla barnen borta från gatorna och ha en plats för dem att komma till.

Example på uppgifter är:

•    leka och ta hand om barnen som kommer till daghemmet/sammlingsrum
•    lära ut engelska, hjälpa med läxorna
•    planera utflykter och aktiviteter, som föreställningar i sång, musik och dans
•    göra barnen medvetna om hur viktigt det är med god hygien
•    assistera vid hälsokontroller
•    hjälpa till med dagliga rutiner

Förkunskaper:
Grundläggande engelska
Erfarenhet av undervisning och gruppverksamhet är en fördel och kan underlätta arbetet men är inget krav."

Det jag helst av allt skulle vilja göra är att dela ut mat och så på olika flyktingläger. men det här lät också helt underbart! Det här kommer självklart inte hända än på ett bra tag, men man måste ju få drömma :)Publicerat: 2012-01-29 @ 05:44:00


200 inlägg!

Detta är mitt 200:e inlägg i bloggen! Det känns verkligen skönt att jag har en blogg som jag trivs med. Det känns som att jag kommer stanna kvar här väldigt länge! Nu ska jag sova! godnatt :)
Publicerat: 2012-01-28 @ 23:29:00


bild


Går igenom bilder från min student. Måste säga att jag saknar släkten!
Publicerat: 2012-01-28 @ 20:33:00


tatuering!

Jag är så otroligt sugen på att tatuera mig igen! Jag har just nu en text i nacken. Jag är säker på att den finns på bloggen. Jag orkar inte leta efter bilden. Men det är i alla fall en text med två blommor runt om. Men nu är jag sugen på att göra något litet bara. Vill göra noter bakom öronen. Jag vet att det är många som gör det, men det hindrar inte mig ifrån att göra det eftersom musiken betyder så pass mycket för mig. Och jag tycker att bakom örat är ett väldigt bra ställe att sätta tatueringen på :)

Publicerat: 2012-01-28 @ 20:32:30


ett halvår senare..

Det är kul att kolla lite på gamla inlägg! Det här skrev jag för prick ett halvår sedan:


Jag är inne på den 4:e dagen med LCHF och det går fortfarande jättebra! Idag har jag ätit ägg med bacon och kycklingsalland. Nu är kycklingsalladen slut så vi får se vad det bli för mat nästa gång. i morgon vet jag i alla fall att det blir tacogratäng eftersom jag ska ha tjejmiddag då. Det är hur gott som helst och det bryter inte mot dieten alls! Självklart byter jag ut chipsen mot sallad och läsken mot kolsyrat vatten. Mumma! Ni ska få receptet på tacogratängen sen! :)


Jag älskar inte mig själv TROTS att jag är som jag är, utan FÖR att jag är som jag är.
Publicerat: 2012-01-28 @ 19:23:00


Bilder från torsdagen!

Publicerat: 2012-01-28 @ 17:17:36


lördag

Jag tänkte bara be om ursäkt för att jag är så otroligt dålig på att blogga. Har haft ganska mycket de senaste dagarna. Men jag tänkte berätta lite smått vad jag har gjort.

Torsdag:
Åkte in till valbo på morgonen för att sen ta bussen tillbaka till forsbacka igen med henne och ungarna. Det var första gången hon tog tvillingvagnen med sig på bussen, så därför åkte jag in till Valbo för att hjälpa henne med det. När vi kom till Forsbacka så klev vi först av och åt mat på pizzerian, sen gick vi till mormor och fikade. (jag drack citronvatten). När vi var klar där så gick vi hem till mig och åt lax. Sen tog hon tio över åtta bussen hem.

Fredag:
Åkte till skolan på morgonen, hade bara en lektion så jag hann med 10bussen hem. Då gick jag och handlade, sen gick jag hem för att städa duscha och laga mat innan sebbe kom. Otroligt mysig kväll! ♥

Idag:
Vaknade kl 10. Åt frukost (lchf-pizza från igår), kollade på the voice sverige och nu sitter jag här. Jag ska snart ta tag i disken, sen kommer nog hela dagen gå åt till att göra läxor.

(bilder kommer sen nån gång)

p.s. I morgon är det min 5:e invägning!

Publicerat: 2012-01-28 @ 13:06:43


dagens citat!

”Om du inte kommer ihåg den minsta fånighet som kärleken fick dig till, då har du inte älskat.”

Publicerat: 2012-01-28 @ 11:32:00


Torsdag :)

Idag är det mycket som händer! Ska träffa sandra, hampus och emil. Tyvärr har jag lite bråttom nu, så jag berättar mer om besöket ikväll. + att det kommer nog en massa bilder också :)

Sista länken till vinnaren av veckans blogg!!
Tryck på bilden för att komma till vinnar-bloggen :)
Publicerat: 2012-01-26 @ 09:37:53


Fisksoppa!

Nu kommer ett recept på en otroligt god soppa! Den här soppan åt jag även då jag inte gick på LCHF-dieten. Men då åt jag vitlöksbröd till den. Den godaste fiskrätt jag vet i alla fall :)

Recept:
400 g torsk
ca 2 dl skalade räkor
en liten burk creme fraiche
en burk krossade (eller passerade) tomater
oregano och dill efter smak
en fiskbuljong

Såhär gör du:
-Skär fisken i bitar och lägg den i en stor kastrull eller gryta.
-häll upp vatten så att det täcker fisken (inte för mycket).
-Lägg i fiskbuljongen och koka fisken i 20.
-häll i tomatsåsen och koka några minuter till.
-Dra undan kastrullen och häll i creme fraichen och räkorna.
-krydda så mycket du vill ha det.
-rör om lite, sen är soppan färdig att serveras.


Verkligen värt att testa den här soppan :)

Glöm inte att kolla in veckans blogg förresten! tryck på knappen för att komma till bloggen!

Publicerat: 2012-01-25 @ 20:52:14


Vinnarna i veckans blogg!

Här kommer de som har vunnit i veckans blogg-tävlingen. Klicka på bilderna för att se om det är du! :)


                                           

                                            
Publicerat: 2012-01-25 @ 08:59:41


Slappdag!

Idag blir en riktig slappdag känner jag! Jag tänkte göra lite läxa under eftermiddagen. Också måste jag städa lite. Men förutom det så tänkte jag bara ligga i soffan hela dagen och titta på tv. Det ska bli så skönt! Ikväll ska ni få recept på världens godaste fisksoppa!


Glöm inte att vara med och tävla om att bli veckans blogg. Tryck på bilden för att komma till tävlingen! 
                              
Publicerat: 2012-01-24 @ 10:41:08


Veckans blogg!

Nu tänker jag för första gången köra igång med en veckans blogg-tävling! Om ni vill vara med och tävla så kommenterar ni bara det här inlägget med "jag vill vara med" eller något liknande. Ni kan inte anmäla er till tävlingen i något annat inlägg. Detta kan ni vinna:
1:a plats- jag följer dig via bloglovin och du blir länkad i tre av mina inlägg.
2:a plats- Länkad i ett inlägg.
3:e plats- länkad i ett inlägg.

Tävlingen avslutas på onsdag morgon.
Publicerat: 2012-01-23 @ 16:29:44


80 minuters träning!

Nu är jag hemma ifrån gymmet och jag är riktigt stolt över mig själv!
Idag har jag gått på löpbandet i 60 min och cyklat i 20 minuter. Trots att jag hade förbannat ont i foten så fortsatt jag. Det kanske inte är så jättebra, men jag hade lovat mig själv att det skulle bli ett långt pass, och det blev det. Nu ska jag laga lite mat :)
Publicerat: 2012-01-23 @ 15:14:45


Gymmet nästa!

Nu åker jag och tränar. vill försöka vara där så länge som möjligt, men vi får väl se hur det går med det. Sen när jag kommer hem ska jag bara slappa. Äta mat, göra lite läxa och slappa framför tv:n! I morgon är jag också ledig, så nu ska jag bara njuta :)

Publicerat: 2012-01-23 @ 10:47:00


Godnatt!

I morgon är det måndag. Det betyder att jag är ledig. Men trots det tänker jag ta en tur in till stan för att besöka gymmet. Nu har jag vilat i tre dagar så nu tycker jag att det är dags igen. Jag hoppas att min fot tycker samma sak. Jag sitter just nu och funderar på om jag ska sitta uppe och titta på tv ett tag eller om jag ska gå och lägga mig. Hjärnan säger åt mig att vara vaken, men kroppen säger emot! Ska jag klara av att gå upp i morgon då klockan ringer så är det nog bäst att jag går och lägger mig nu. Godnatt! :)


Bjuder på en otroligt gammal bild, jag tror att jag gick i 8:an.
Publicerat: 2012-01-22 @ 23:27:52


BMI

Jag testade min BMI idag. Egentligen gillar jag det inte riktigt, eftersom man aldrig vet om det stämmer riktigt. Men på ett ungefär borde det ju stämma! :D Mitt resultat blev:

Ditt BMI är 38.4 vilket betyder att du har viktklassen Fetma. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 35.6 kg.

Publicerat: 2012-01-22 @ 19:37:00


Dagens citat!

Jag har valt att tagit en paus med dagens citag ett tag. För det första för att det tar upp mycket onödig plats i bloggen, och sen så är jag osäker på att ni läsare uppskattar det så mycket.
Men självklart börjar jag med det igen om det är någon som säger till! :)
Publicerat: 2012-01-22 @ 19:29:10


Veckans vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 110 kg
Dagens vikt: 101,8 kg
Viktminskning denna vecka: -1,2 kg
Total viktminskning: -8,2 kg


Mått:

Byst: 116 cm (1)
Midja: 98 cm (0)
Höft: 124 cm (0)
Lår: 77 cm (1)
Överarm: 44 cm (0)
Det som står först är måtten för idag och det inom parantes är veckans minskning.

Total minskning i cm: -22


Egna tankar:
Jag hade verkligen förväntat mig att det inte skulle hända någonting den här veckan, eftersom vecka 3-4 brukar det stå still. Men ändå så förlorade jag mer än ett kilo. Fast det märktes ju nästan ingenting på måtten. Men det gör ingenting. ibland måste det få stå still. Jag tar nya tag. Men faktiskt så tror jag inte att det händer så mycket nästa vecka heller. Det är en tuff period nu, men jag får inte ge upp!

Publicerat: 2012-01-22 @ 10:57:53


Dagens citat!

”Det är ingen glädje att vara sysslolös. Det roliga är att ha mycket att göra och strunta i att göra det. ”

Publicerat: 2012-01-21 @ 11:28:00


Uppdaterat designen

Tryck på f5 om du fortfarande ser den gamla!
Publicerat: 2012-01-20 @ 18:06:48


Dagens citat!

”Människor gör falska pengar och pengar gör falska människor.”

Publicerat: 2012-01-20 @ 11:27:00


Torsdag!

Jag gick i mer än en timme den här gången. dessutom gick jag i mycket snabbare tempo. så det är jag mycket nöjd med! Men tyvärr så klarade inte mina fötter av det (eftersom jag inte är van att röra på mig), så därför blir det några dagars vila nu. Det behövs! Men eftersom det inte blir nå gym i helgen så kommer jag i alla fall försöka få in ett zumba-pass!

Nu måste jag plugga! :)

Publicerat: 2012-01-19 @ 20:03:29


gymmet snart!

Nu sticker jag och tränar! Ska försöka stanna kvar mer än 40 min den här gången :)

Publicerat: 2012-01-19 @ 13:52:00


Dagens citat!

”Ingen människa i världen är modigare än den som kan sluta efter den första jordnöten.”

Publicerat: 2012-01-19 @ 11:26:00


Everytime fitness!

Tänkte bara berätta en snabbis att dagen har gått bra. Jag har köpt ett årskort på everytime fitness i stan. Nu gäller det att jag ser till att vara där några dagar i veckan så att jag inte förlorar pengar på det. Nu ska jag inte ge upp. Nu är det bestämt. Jag ska träna här i minst ett års tid!

Jag gick på löpbandet bara idag i 40 min. Jag vill inte anstränga mig för mycket i början, så jag fortsätter ett tag nu med bara löpbandet och så. Men antagligen kommer jag att vara där lite längre än 40 minuterna de andra dagarna. Nu var jag bara där för att testa lite, sen så ville jag hinna med bussen, därför gick jag tidigare

Nu ska jag kolla lite på tv och sen plugga. I morgon ska jag åka in och träna lite igen. :)

Publicerat: 2012-01-18 @ 19:36:08


Dagens citat!

”Var glad alla dar, hjärtat ingen vinter har.”

Publicerat: 2012-01-18 @ 11:26:00


Onsdag!

Allting känns så bra just nu. Jag känner verkligen att 2012 är mitt år. Jag har ätit LCHF-dieten ca 5-6 gånger, och varje gång har jag misslyckats av olika anledningar. En gång var det min födelsedag, och då kände jag att jag var tvungen att äta tårta i alla fall. En annan gång bröt jag armen. En gång var jag tvungen att bryta för att jag åkte utomlands. En gång skulle jag på fest och jag kände att jag behövde få unna mig (jag hade då gått ner 10 kilo, allting i onödan). Även om jag har olika orsaker till att sluta med dieten nästan varje gång så handlar det alltid om att kroppen försöker att lura hjärnan genom att signalera: "Du får äta idag, du förtjänar det", "du kan ju inte vara utan tårta på din födelsedag", "man kan inte äta LCHF-dieten utomlands" eller "bryter man armen så är det synd om en, då måste man få unna sig".

Man kan vara utan tårta på sin födelsedag! Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så förbannat lättlurad. Det slutar alltid på samma sätt. Några dagar säger hjärnan åt mig samma sak:"du får äta, njut!" Inte förän några dagar senare inser jag faktiskt vad det är jag har gjort. Att jag har brutit dieten, och måste börja om helt från början igen. Det var just därför jag planerade det här så pass länge. Jag ville inte att någonting skulle komma ivägen (julafton, nyår). Därför tyckte jag redan i oktober att 1:a januari skulle vara ett perfekt datum!

Nu ska jag packa min väska med både matlåda, skolböcker och träningskläder och skor. Jag undrar om ens hälften får plats. Jag skriver mer ikväll och berättar hur det gick på gymmet! :)
Publicerat: 2012-01-18 @ 10:18:32


Gymkort!

Äntligen! I morgon ska jag köpa gymkort! Jag är så himla glad, för nu känner jag verkligen att det är på väg att börja hända saker. Visst, det har hänt en hel del saker redan. men det känns inte lika bra då man inte tränar. Jag ringde min moster idag, som tränar på det gymmet, och hon sa att hon ville börja träna med mig.

Publicerat: 2012-01-17 @ 22:13:50


Dålig uppdatering!

Tyvärr uppdaterar jag jättedåligt nu för tiden. Det är inte det att jag inte vill uppdatera, utan just för att jag inte har någonting att skriva om. Jag kan inte berätta att jag har tränat eller något, för det gör jag ju aldrig. Jag har tappat motivationen helt och hållet till att träna. Jag vet inte vad jag ska göra för att hitta viljan igen. Nån som har nå bra tips? Jag bara hittar på anledningar till att inte träna. T.ex: "det är för dyrt". (men det finns ju så många sätt att träna på utan pengar också). Eller: "jag har för mycket läxa" (jag HAR inte mycket läxa, det är svårt att få mycket läxor då man bara går tre kurser).

Men en stor anledning till varför jag inte tränar är nog för att jag är så trött på det jag har hemma. Finns ju zumba och en träningscykel. Cykeln är ju så hög och zumban får jag oftast ont i ryggen av. Jag vill ha någonting nytt! Fast man kan ju träna utan träningsmaskiner och sånt.
aja, jag kommer väl på någonting... nu ska jag fortsätta äta upp min frukost!
Publicerat: 2012-01-17 @ 12:26:54


dagens citat!

”Hela problemet med våran värld är att dårar och fanatiker är så säkra på sin sak, men klokare människor alltid är så fulla av tvivel.”

Publicerat: 2012-01-17 @ 11:25:00


Följ min blogg!

Följ min blogg med Bloglovin
Publicerat: 2012-01-16 @ 18:28:08


Dagens citat!

”Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattighjon.”

Publicerat: 2012-01-16 @ 11:24:00


Dagens citat!

”Tro icke allt du hör, säg icke allt du vet.”

Publicerat: 2012-01-15 @ 11:23:00


Veckans vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 110 kg
Dagens vikt: 103 kg
Viktminskning denna vecka: -3,2 kg
Total viktminskning: -7 kg


Mått:

Byst: 117 cm (1)
Midja: 98 cm (2)
Höft: 124 cm (2)
Lår: 78 cm (2)
Överarm: 44 cm (1)
Det som står först är måtten för idag och det inom parantes är veckans minskning.

Total minskning i cm: -20


Egna tankar:
Jag är otroligt nöjd med den här veckan också! Jag trodde verkligen inte att jag skulle gå ner så mycket igen. Men troligen kommer det ett par jobbiga veckor nu snart. vecka 3-4 är som sagt värst. Det är då man brukar kunna stå stilla på vågen, eller till och med kanske gå upp lite. Och då brukar många ge upp eftersom de tror att de inte ska gå ner nå mer. Men jag vet om att det snart kommer att bli en tuff period, och jag förväntar mig också det. Mina mardrömmar har börjat igen. eller, det är ju inga mardrömmar egentligen. Varje gång jag äter LCHF-dieten så börjar jag drömma om socker nästan varje natt, ungefär då mitt sockersug börjar ta slut. Det är så hemskt, för det känns verkligen som att jag har fuskat på riktigt. Vilken tur att vågen visade motsatsen!

Publicerat: 2012-01-15 @ 10:19:06


Dag 14!

Nu har jag ätit LCHF i 14 dagar och allt känns jättebra! Jag är lite besviken på mig själv för att jag inte tränar någonting, men jag har verkligen ingen ork. Jag har inte pengar till att gymma eller simma. Det som finns kvar då är att dansa zumba, cykla och att promenera. Zumba får jag tyvärr ont i ryggen av, men borde ju köra igång med det snart ändå. Cykeln vi har här hemma är lite tråkig för att den är ganska hög, och den går inte heller att sänka. Så man får "trampa med tårna". Sen så tycker jag verkligen inte om att promenera när det är kallt eller blött ute. Ja, jag kanske klagar en hel del, men jag är inte riktigt en träningsmänniska.

Då det gäller dieten så fungerar allting hur bra som helst. Jag har följt dieten jättenoga och har inte fuskat någon gång, inte ens funderat på det alls. Just nu känner jag verkligen att jag kommer klara detta. Allt känns så j*vla bra!

Nu tänkte jag ta och titta lite på tv några timmar, sen ska jag plugga!

p.s. i morgon är det min tredje invägning!
Publicerat: 2012-01-14 @ 18:06:45


Dagens citat!

”Döden är inte den största förlusten i livet; den största förlusten är det som dör inom oss medan vi lever.”

Publicerat: 2012-01-14 @ 11:23:35


Dagens citat!

"Bättre ensam än i dåligt sällskap."

Publicerat: 2012-01-12 @ 04:22:00


Schema!

Jag började ju i skolan för några dagar sedan, och det är så himla mycket, så jag hinner knappt blogga. Även om jag bara läser tre kurser så är det så himla mycket att hålla reda på. Det är jobbigt att inte ha en "riktig" klass. Det är också jobbigt att inte känna någon. Nu KAN jag verkligen inte glömma mitt schema hemma nån dag. För jag har ingen att fråga om vilken tid vi börjar eller vilket ämne vi har. Jag börjar faktiskt sakna barn och fritid.

Såhär ser dagarna ut för mig de närmaste två månaderna i alla fall:
 
Måndag: För det mesta ledig, men ibland måste jag dit. (projekarbete)
Tisdag: Ledig
Onsdag: Religion från kvart i 1 till 4.
Torsdag: För det mesta ledig, men ibland måste jag dit. (projektarbete)
fredag: Religion från 8.30 till 10.00

De dagar jag är hemma ska jag ha som mina "läxdagar". Och sen har jag ju också hemstudier i kursen "människor i behov av stöd". Där får jag uppgifter att göra hemma varje dag.

I mars så får jag lite fler lektioner. Det innebär att det bara blir måndag som är min lediga dag (ibland).

Jag har ganska härligt schema ändå! ;)
Publicerat: 2012-01-11 @ 09:13:59


Dagens citat!

"Min Gud är en svart, lesbisk kvinna som vaggar runt i himmelen och kokar makaroner till alla som vill ha" – Jonas gardell

Publicerat: 2012-01-11 @ 04:21:00


Dagens citat!

"Den omogna kärleken säger: ”jag älskar dig för att jag behöver dig.” Den mogna kärleken säger: ”Jag behöver dig för att jag älskar dig.”"

Publicerat: 2012-01-10 @ 04:20:00


Boktips!

I brist på fantasi så skapar jag nu en till kategori som heter "boktips". Där kommer jag att betygsätta böcker jag läst och berätta lite om dom. Jag har kommit in i en stor bokperiod nu, och jag måste alltid ha en bok att läsa om kvällarna. Så fort jag har läst ut en ny bok (även om den är bra eller dålig) så skriver jag om den här.

Betygen ser ut såhär:
♦: Dålig
♦♦: Sådär
♦♦♦: Ganska bra
♦♦♦♦: Bra
♦♦♦♦♦: Mycket bra!
Publicerat: 2012-01-09 @ 22:42:13


Dagens citat!

"Om kärleken är en illusion så åt helvete med verkligheten!"

Publicerat: 2012-01-09 @ 04:19:00


Dagens vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 110 kg
Dagens vikt: 106,2 kg
Viktminskning denna vecka: -3,8 kg
Total viktminskning: -3,8 kg


Mått:

Byst: 118 cm (3)
Midja: 100 cm (5)
Höft: 126 cm (1)
Lår: 80 cm (2)
Överarm: 45 cm (1)
Det som står först är måtten för idag och det inom parantes är veckans minskning.

Total minskning i cm: -12

Egna tankar:
Jag hade redan tagit förgivet att det skulle gå väldigt bra med vikten den här veckan, eftersom första 2-3 veckorna förlorar man en stor mängd vätska. Men jag trodde inte att det skulle gå såhär bra med måtten. Det känns skönt eftersom då vet jag att jag verkligen har minskat på riktigt. Det fungerar jättebra med dieten, jag har inte fuskat en enda gång och jag har hittat en massa goda recept på bröd och pizza som fungerar jättebra att äta! Sockersuget är ju fortfarande kvar, men ingenting jag går och tänker på så mycket.

Publicerat: 2012-01-08 @ 10:23:59


Dagens citat!

"Det är omöjligt att ångra kärlek. Att ha älskat kan aldrig vara en synd."

Publicerat: 2012-01-08 @ 00:58:00


Lördag!

Jag har varit otroligt tråkig några dagar, men nu är jag tillbaka igen! Jag har bara dansat zumba två gånger den här veckan, för jag har haft så otroligt ont i ryggen. Men nästa vecka ska jag försöka igen. Idag tänkte jag cykla lite på träningscykeln som vi har här hemma. Jag måste ju göra någonting. Speciellt eftersom det är vägning imorgon. Nu tänkte jag berätta lite vad jag har gjort de senaste dagarna!

Onsdag:
Jag åkte in till köpis och träffade Nathalie och sandra och Hampus. Vi gick omkring och tittade lite, och sen åkte vi vidare in till stan. Åkte hem till en gammal kompis till mig så att Hampus fick leka lite med hennes dotter. Vi var där i några timmar. sista timmen började Sandra få jätteont i magen. Vi åkte hem, jag till mig, natta till sig och sandra och hampus till sig. Bara nån timme senare åkte sandra in till sjukhuset för att hon hade så ont, och dom sa att det var på gång.
Den här dagen åt jag rostbiff till frukost, en kycklingsallad till lunch, och någonting mer när jag kom hem, men just nu kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag åt.

Torsdag:
Vaknade på morgonen av att jag hade fått ett sms av sandra där det stog att hon hade fått barn! Min tremänning kom hit och hälsade på den dagen och hon sov också över hos mig. Vi spelade spel och bakade LCHF-pizza, kollade på film osv. Pizzan blev jättegod och smakade precis som vanlig pizza!
Den här dagen åt jag någonting till frukost, men kommer inte ihåg vad. Sen åt jag pizza till middag.

Fredag:
Vi vaknade runt tio. åt frukost, kollade film, spelade spel. Sen åkte hon hem. Sandra sms:ade och frågade om jag ville komma till sjukhuset och hälsa på henne och hennes nyfödda son. Och det ville jag självklart! Så jag åkte in och mötte Natta utanför sjukhuset. Vi gick och handlade en massa saker till Sandra. Och sen gick vi dit och hälsade på. Vi var där i en och en halv timme ungefär. Han var otroligt söt!
Den här dagen åt jag naturell yoghurt till frukost, pizza till lunch, och sen rester från pizzan till middag.

Jag vet att det låter hemskt att jag äter pizza. Men det är verkligen INGA kolhydrater i pizzan och den är supergod. Men visst så ska man ju inte äta det för ofta, men jag och mamma har bestämt oss för att göra en sån pizza ungefär en gång i veckan.
Nu ska jag äta lite frukost, sen tänkte jag lägga mig och läsa lite :)


Hampus otroligt söta lillebror Emil! :)

Publicerat: 2012-01-07 @ 11:34:49


Dagens citat!

"Det finns inga oäkta barn, bara oäkta föräldrar."

Publicerat: 2012-01-07 @ 00:57:00


Dagens citat!

"Motion är bara strunt. Är du frisk så behöver du den inte och är du sjuk så bör du undvika den."

Publicerat: 2012-01-06 @ 00:57:00


dagens citat!

"Den tid du njuter av att slösa bort, slösar du inte bort."

Publicerat: 2012-01-05 @ 00:56:00


Dagens citat!

"Det är lättare att förlåta en fiende än att förlåta en vän."

Publicerat: 2012-01-04 @ 00:55:00


Slarv!

Idag har jag slarvat med maten. Jag har inte fuskat, utan jag har bara ätit väldigt dåligt. Man ska ju egentligen äta mycket till frukost, lite mindre till lunch och lite till middag. Visst, jag åt mycket till frukost (matlådan från igår). Men efter det åt jag ingenting förän kl fem, och det var en halv kopp naturell yoghurt. Nu mot kvällen så märkte jag ju av att jag var jättehungrig. Så för ca en kvart sedan (22.30) åt jag två kycklingklubbor. Nu måste jag skärpa mig! Man ska ju inte behöva gå och vara hungrig, det finns det ju ingenting bra med. Jag hoppas att morgondagen blir bättre. Fast det är tveksamt. Jag ska vara i valbo hela dagen då, och det finns ju inte så mycket LCHF-mat att bara köpa sådär. men jag kommer att äta en stor frukost innan jag åker, så att jag är mätt i några timmar. sen till lunch så tar jag nog en sallad, och sen får jag köpa någonting litet att ta med mig om jag ska hem till Sandra efteråt :)

Nu ska jag spela lite spel på facebook, sen läsa lite tills jag blir trött och somnar :)
Publicerat: 2012-01-03 @ 22:48:38


Tisdag!

Tyvärr så strejkar min rygg idag, så jag struntade i zumba den här morgonen. Jag vill inte göra det värre, för då kommer jag inte kunna dansa på hela veckan. I morgon ska jag också strunta i det, men efter det ska jag försöka börja igen. Så fort jag får pengar så tänkte jag köpa ett gymkort i valbo som räcker i tre månader. Det kostar 800 kr och jag får komma dit precis när jag vill. Det är ju hur bra som helst. Det bästa är att min buss från skolan hem går förbi där, så då är det bara att hoppa av och träna i en timme och sen ta nästa buss hem. Sen tänkte jag börja simma också, men inte allt för ofta. för det är ju så himla dyrt och jag tror inte att jag har ekonomi till det. Men kanske 2-3 gånger i månaden i alla fall :)

Ikväll kommer älskling hit och kollar på film med mig, så jag måste städa lite innan han kommer. I morgon ska jag troligen till Sandra. Det känns skönt att jag hinner träffa henne en (troligen) sista gång innan hon ska föda.

Nu tänkte jag plocka lite inne på mitt rum :)
Publicerat: 2012-01-03 @ 13:04:59


Dagens citat!

"Den största ensamheten – att inte finnas i någons tankar."

Publicerat: 2012-01-03 @ 00:54:00


Dagens middag!


Kycklingfilé med sås gjord på grädde och vitlöksost.
Till det åt jag tomat, gurka, lite blandad sallad och fetaost.
Supergott faktiskt! Och som tur är fick jag samma sak till matlåda i morgon :D
Publicerat: 2012-01-02 @ 19:38:49


Måndag

Idag har jag en dålig ryggdag. Antagligen för att jag har börjat dansa zumba, för min kropp är ju inte så van vid att röra på sig nu för tiden. Men det kan ju vara träningsvärk bara, och är det så, så är det bara bra att jag dansar. Det bästa botemedlet mot träningsvärk är träning. Men jag testar att dansa några dagar till nu, och har jag fortfarande ont då så får jag vila under helgen. Om slasket utanför snart försvinner så kan jag ju börja promenera med. Plus att jag har en motionscykel också.

Idag hade jag i alla fall tänkt att bara ta det lugnt. Jag ska snart göra frukost, sen efter det ska jag diska och plocka lite, och sen tänkte jag ta en dusch. Blir väl kanske någon bra film på tv ikväll. Men sen någon gång i veckan så måste jag verkligen ta och hälsa på Sandra. Hon ska snart ha barn och det skulle faktiskt vara kul om jag hann träffa henne innan dess. Vi får väl se om jag hinner.

Nu måste jag äta frukost innan jag hungrar ihjäl!
Publicerat: 2012-01-02 @ 12:33:53


Dagens citat!

"Är du rädd för något – gör det genast."

Publicerat: 2012-01-02 @ 00:53:00


Veckans vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 110 kg
Dagens vikt: 110 kg
Viktminskning denna vecka: -
Total viktminskning: -


Mått:

Byst: 121 cm
Midja: 105 cm
Höft: 127 cm
Lår: 82 cm
Överarm: 46 cm

Total minskning i cm: -


Egna tankar och ord:
Idag kör jag igång på riktigt! Jag har dansat zumba idag, och jag har bara ätit riktig LCHF-mat. Just nu känns det faktiskt ganska bra, förutom att zumban var mycket jobbigare än jag minns. Sist jag dansade zumba så vägde jag ju 10-15 kilo mindre än vad jag gör nu, så det är väl säkert därför. Jag ser faktiskt fram emot att fylla på träningstabellen, och att se hur vikttabellen rasar. Det ska bli roligt. Jag tror att jag kommer att må ganska bra nästa vecka med, men efter det kommer nog några jobbiga veckor. Det brukar vara så. Vecka 3-5 är värst.

Publicerat: 2012-01-01 @ 16:02:16


Dagens citat!

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd."

Publicerat: 2012-01-01 @ 00:52:00